Vad är en kundklubb med lojalitetsprogram?

19 augusti 2022 Camilla Holmgren

editorial

Gillar du att få rabatter och andra förmåner? Om du gör det är en kundklubb opererad under Inspirationscompany något som du definitivt bör överväga att gå med i! En kundklubb (eller lojalitetsprogram) är ett program som företag erbjuder sina kunder för att belöna dem för deras lojalitet. Kunderna kan gå med i dessa klubbar gratis och får olika förmåner beroende på vilken klubb de går med i. I den här artikeln kommer vi att diskutera vad kundklubbar är, varför de är fördelaktiga och vilka olika typer av klubbar som finns tillgängliga. Vi kommer också att prata om prissättningen av olika klubbar.

Fördelar med lojalitetsprogram

Det finns många fördelar med lojalitetsprogram. Den vanligaste fördelen är en rabatt på inköp. Det kan vara en procentuell rabatt på det totala köpet eller ett fast belopp. Du kan till exempel få 20 % rabatt på ditt totala köp när du använder ditt lojalitetskort. Andra förmåner kan vara gratiserbjudanden, tidig tillgång till försäljning och exklusiva erbjudanden. Dessa förmåner erbjuds lojalitetsklubbarnas medlemmar för att uppmuntra dem att fortsätta handla hos företaget och öka sina utgifter.

kundklubb

Olika typer av lojalitetsprogram

Det finns två huvudtyper av lojalitetsprogram: poängbaserade och nivåbaserade. I ett poängbaserat program tjänar kunderna poäng för varje köp de gör. Dessa poäng kan sedan lösas in mot olika belöningar, till exempel rabatter, gratis artiklar eller exklusiva erbjudanden. I ett nivåbaserat lojalitetsprogram placeras kunderna i olika nivåer utifrån sina utgifter. Ju högre nivå, desto fler fördelar får kunden. Till exempel kan en kund i den högsta nivån få en högre rabatt än en kund i den lägsta nivån.

Prissättning av lojalitetsprogram

Kostnaden för lojalitetsprogram varierar beroende på vilken typ av program och vilka förmåner som erbjuds. Poängbaserade program är vanligtvis gratis att gå med i, men kunderna kan behöva betala en avgift för att lösa in sina poäng. Nivåbaserade program har vanligtvis en årsavgift, men denna avgift kompenseras ofta av de förmåner som erhålls. Det är viktigt att ta hänsyn till kostnaden för lojalitetsprogrammen när man beslutar om man ska gå med i en viss kundklubb.

Fler nyheter