Tips till den som vill äta sockerfritt

28 november 2021 Cecilia Olsson

editorial

Raffinerat socker är något som många stoppar i sig stora mängder av, men det är samtidigt en produkt som inte tillför något nyttigt i kosten. Dessvärre så är det ofta de söta produkterna som smakar bäst, vilket kan göra det väldigt svårt att sluta med socker. Det finns dock två saker som kan hjälpa på vägen till ett liv utan tillsatt socker, nämligen att skapa rutiner som gör att suget minskar samt hitta bra alternativ till produkterna som man tycker om. 

Träning kan hjälpa till att skifta fokus från sötsakerna

Vill man leva en hälsosam livsstil så är motion och bra kost viktiga delar. Att röra på sig är något som alla mår bra av, så det gäller bara att hitta den träningsform som passar bäst för en själv. Alla tycker inte om att springa precis som att många tycker att yoga kan bli för långsamt, trots det så är bägge träningsformerna nyttiga och faller fortfarande många människor i smaken.

image

Genom att testa sig fram kan man hitta en träningsform som känns hållbar i längden. Kommer man igång och tränar så kan det ofta även bli lättare att hålla sig ifrån sötsaker, delvis för att man vill optimera resultatet från träningen men även för att man kan välja att köra ett träningspass istället för att sätta sig i soffan och stoppa i sig något onyttigt. Träningen kan helt enkelt hjälpa till att skifta fokus. 

Det behöver inte vara svårt att äta sockerfritt

De gånger man trots allt vill falla för frestelsen och äta något sött så finns det alternativ som inte innehåller tillsatt socker. EASIS är Europas ledande företag när det gäller just sötsaker utan tillsatt socker. De tillverkar allt från choklad, cookies, kakao och kakor till karameller, saft, glass och frukostprodukter. På https://www.easis.se/ hittar man hela sortimentet som kan hjälpa till på vägen att bli fri från raffinerat socker. 

Fler nyheter