Ta in tidlös design i hemmet med en Louis Poulsen lampa

10 april 2020 Cecilia Olsson
Ta in tidlös design i hemmet med en Louis Poulsen lampa

Lampor i snygg design är något som kan förhöja stilkänslan i ett rum dramatiskt. Tända lampor drar naturligt blicken till sig på grund av ljuset, men även dagtid då lamporna ofta är släckta kan rätt lampa vara något som väcker intresse. Man kanske inte tänker så mycket på det men lampor gör väldigt mycket för helhetsintrycket i ett hem. Många lägger största fokus på möbler och textilier, men utan rätt belysning och känsla kan stilen man kämpat för att få fram falla platt. Därför bör man lägga minst lika mycket resurser på att hitta lampor som fyller sin funktion i hemmet både när det kommer till belysning och utseende.

Ett företag som har en lång och stolt historia inom design av belysning till både privatpersoner och företag är Louis Poulsen. Några av de mest kända lamporna är AJ bordslampa, PH 2/1 och PH 3/2, men de har även haft stora framgångar med den organiska och färgrika Collage-lampan designad av Louise Campbell, samt den nyskapande Enigma-lampan som ritats av japanske Shoichi Uchiyama. Louis Poulsens mest utmärkande designer är dock Poul Henningsen som designade de allra flesta lamporna från 1920-talet ända fram till 1960-talet. Målet ligger för Louis Poulsen i att utveckla lampor med lång teknisk och designmässig levnadstid, vilket gör deras produkter väldigt anpassningsbara till både ny och gammal arkitektur. 

Hos Lampemesteren hittar man ett stort utbud av Louis Poulsen lampor. Det finns golvlampor, bordslampor, vägglampor, pendlar och utomhuslampor i flera olika modeller. Lampemesteren har även stor erfarenhet av rådgivning när det kommer till belysning och kan ge mycket kvalificerad vägledning om man vill ha hjälp med val av lampa. Hos Lampemesteren hittar man vackra designlampor av hög kvalitet och man kan lätt fastna i deras spännande sortiment som är noga utvalt. Titta själv på https://www.lampemesteren.se/louis-poulsen-lampor-se/ och komplettera inredningen i hemmet med lampor som har historia och kvalitet.

Fler nyheter