Ta hand om din munhälsa med besök hos en tandhygienist

11 februari 2023 Mimmi Källström

På Odenplan står en tandhygienist redo tandlakare-adenjangenstal.se/behandlingarProduct att hjälpa dig att förebygga problem i munnen med professionell vård! Experterna på detta område har bred erfarenhet och specialiserar sig på grundliga rengöringar, ta bort tandsten, polering av ytor samt fluoridapplikationer. De kan även utföra röntgenundersökningar som ger ovärderlig information kring din munhälsa.

Vad är en tandhygienist uppgifter?

Certifierade tandhygienister erbjuder ett antal förebyggande service, inklusive bedömning av munhälsa, registrering av medicinska historier och rengöring, skalning och polering. De kan även diagnostisera och behandla vissa tandköttssjukdomar samt applicera tätningsmaterial eller fluorbehandlingar om det krävs. I de flesta fall kan de ta röntgenbilder som hjälper till att identifiera eventuella problem. Tandsten är något som tandhygienisterna ofta hanterar. De har den kunskapen och utrustningen som krävs för att effektivt ta bort tandsten från tänderna. De kan även ge råd om hemmatandvård.

Tandhygienist

Skillnaden mellan tandhygienist och tandläkare

Tandläkare behandlar eller lindrar befintliga sjukdomar, medan tandhygienister fokuserar på att skapa och upprätthålla god munhälsa genom förebyggande åtgärder. Trots att tandhygienister kan hjälpa till vid simpla ingripande, som exempelvis lagningar, så är det inte möjligt för dem att utföra komplexare procedurer.

För att upprätthålla ditt leendes hälsa borde du planera regelbundna besök till din tandläkare eller tandhygienist.

Besök hos tandhygienist förbättrar din munhälsa

Om du vill upprätthålla en hälsosam mun, är regelbundna besök till Odenplans erfarna tandhygienist ett måste. Tandläkaren garanterar professionella förebyggande åtgärder som skalning, polering och fluorbehandlingar såväl som råd i form av borsttekniker, användning av tandtråd och kost-relaterade tips. Ditt leende kommer att lysa igen efter ett besök hos tandhygienisten.

Hur ofta borde du besöka en tandhygienist?

Gör något nu för att skydda dina tänder i många år framöver genom att besöka tandläkaren eller tandhygienisten två gånger om året. Vuxna bör se till att inte missa sina regelbundna besök och barn kan behöva besök oftare enligt barnläkarens anvisningar. Med dessa förebyggande åtgärder kan du njuta av optimal munhälsa!

Fler nyheter