Skapa drömsovrummet med rätt möbler, belysning och måttanpassade skjutdörrar

06 oktober 2021 Cecilia Olsson

editorial

Ett mysigt sovrum för avkoppling är något som kan vara väl värt att investera i. Ju bättre man trivs i sitt sovrum desto bättre sover man i regel på nätterna. Det blir lättare att koppla av i ett rum där man trivs, något som är väldigt viktigt för att kunna få välbehövd återhämtning. Tre saker som man bör tänka på när man inreder sitt sovrum är vilka möbler man väljer att ta in, vilken belysning som ska finnas där samt hur mycket förvaring som behövs. 

Möblera med mer än bara en säng

Sängen har såklart en given plats i sovrummet och här bör man inte snåla. Det är viktigt att ha en bekväm säng som ger det stöd som rygg och nacke behöver. Den ska varken vara för hård eller mjuk utan anpassad efter vikt och behov. Utöver sängen så är det alltid bra att ha minst ett sängbord för ett glas vatten, en bok eller andra saker som det kan vara skönt att ha lättillgängligt. Även en sittplats i form av en vacker stol, en skön fåtölj eller en snygg sängbänk kan vara både dekorativt och funktionellt att ha. 

Belysning som ger funktion och mysfaktor 

I ett sovrum vill man helst inte ha för skarp och kall belysning eftersom man ofta blir pigg av det, något som inte är speciellt bra när man ska sova. Med det sagt så kan det såklart vara bra med skarpare belysning när man ska städa eller vakna till på morgonen, därför kan det vara bra att installera en dimmer. Fyll även på med lampor vid sängen, fönster och garderoben för mys och funktion. 

Bra förvaring gör det lättare att hålla ordning

Sist men inte minst så är det viktigt med god förvaring i ett sovrum. Det gör det lättare att hålla ordning i rummet, något som är avgörande för att man ska kunna koppla av. Med skjutdörrar behöver man inte anpassa möbleringen för att kunna öppna dörrarna och de döljer snyggt det som finns i garderoben. Hos Garderobsform erbjuder de måttanpassade skjutdörrar som garanterar en utsökt sammansättning av praktisk effektivitet och estetisk skönhet. 

Fler nyheter