Protetik i Stockholm för alla

24 maj 2022 Lily Hansen

Vilka behov du än har av konstgjorda tänder, finns det en lösning för dig. Du kan välja mellan tandimplantat av olika slag, och även proteser som är gjorda efter din mun. Många vet inte hur fina och naturtrogna proteserna är numera, men det är ett alternativ som passar dem som har mist nästan alla sina tänder.

Mycket av modern protetik i Stockholm, och i hela Sverige, konstrueras med datorhjälp. Du får en helt personligt anpassad protes, som du trivs med och som ersätter dina gamla tänder. Det är skönt att kunna äta och tugga ordentligt. 

Enstaka gluggar eller hela garnityr

För dem som har mist en eller två tänder kan det passa bra med enstaka, konstgjorda tänder som skruvas fast i käkbenet. En sådan tand döljer effektivt en glugg, och eftersom du kan välja nyans på tanden, ser den ut som din egen. Det finns bryggor och det finns kronor, så bara fråga din tandläkare om du behöver bygga på en redan befintlig tand.

Ibland slår folk ut tänderna i en olycka, eller så har man fått inflammation i tänderna så att man måste dra dem. Många års vanskötsel och många hål i tänderna brukar kunna rättas till, men ibland drar man ut tänderna. Länktips: https://bluedent.se/avtagbar-protetik-2/

 

protetik stockholm

 

När bara någon tand finns kvar

Om man bara har en eller två tänder kvar, tycker tandläkaren oftast att det är enklast och blir bäst om man drar ut dem och ersätter alla tänderna med protetik. Lös protetik innebär att man har en tandprotes som går att ta ut.

En gom utan tänder blir insjunken, så du får ett helt nytt utseende med protetik. Många har blivit hjälpta av en snygg protes och man vågar le mot folk man möter. Det betyder att det finns en lösning för alla tandproblem, oavsett vad man har råkat ut för.

Fler nyheter