Modulhus för dina anställda när ni snabbt måste komma igång

25 mars 2022 william eriksson

editorial

Har ni ett tillfälligt projekt långt ut i obygden? Beroende på bransch och omständigheter kan det hända att ni får chans att etablera er verksamhet på en helt ny ort. Kommunen har gett er väldigt bra förutsättningar. Problemet är bara att det inte finns lämplig personal på plats.

Personalfrågan i sig behöver inte vara problemet här. Om uppdraget är spännande och förutsättningarna är rätt så är folk beredda att flytta för sina jobb. Men en av förutsättningarna är att det finns någonstans att bo där de ska jobba. Man vill inte behöva pendla flera timmar varje dag.

Hur ni erbjuder boende med modulhus vid nyetableringen

Modulhus är lösningen för detta. Finns det inte boende på platsen så får ni skapa boenden snabbt. Att bygga nytt är både extremt dyrt och tar tid. Även att göra om befintliga lokaler är tidskrävande.

Det är här modulhus kommer in. Detta är en lösning som liknar de arbetsbodar som byggföretag sätter upp i samband med byggen – fast mer avancerat. Det är inte provisoriska hem man pratar om, utan riktiga hem med samma standard och komfort man kan förvänta sig av ett fast boende.

 

Modulhus

 

Boende för kortare eller längre tid

Om ni inte är säkra på om projektet i obygden kommer att bestå, kan modulhus vara en lösning under en något längre period. Annars kan det på sikt vara vettigt att i samarbete med kommunen hitta långsiktiga lösningar.

Kan det dock vara så att projektet förmodligen är tidsbegränsat är modulhus det enda vettiga alternativet. Det transporteras dit när ni ska sätta igång, och när ni är klara kommer man och hämtar huset i sina moduler igen. Under tiden har personalen fullvärdiga hem för sig själva och sina familjer. Att personalen inte har något boende på er etableringsort behöver således inte var något problem för er. 

Fler nyheter