Modern klinik på Östermalm med fokus på säkerhet och kvalitet som bland annat erbjuder botox behandlingar

25 juni 2021 Cecilia Olsson

Botox (Botulinumtoxin) är ett läkemedel som har väldigt positiv effekt då det finns ett behov av att reducera ålderstecken i ansiktet. Medlet ger en muskelavslappnande effekt på särskilt utvalda muskler vilket minskar och även förebygger rynkor i det området. Det är dock inte ett bestående resultat utan det är rekommenderat att göra behandlingen cirka tre till fyra gånger per år för att upprätthålla önskad effekt. Det är också väldigt viktigt att göra sina behandlingar på en seriös klinik med välutbildad personal, annars finns det risk för otrevliga konsekvenser.

Minska riskerna genom att välja en pålitlig klinik

Botox har i regel väldigt få biverkningar och innebär låga risker om behandlingen sker på en professionell klinik. Det är väldigt ovanligt med komplikationer och biverkningar och de som förekommer är i regel av mild karaktär. Det som kan förväntas av en botox behandling är blåmärken och svullnad i det behandlade området. Mer ovanligt är att läkemedlet sprider sig till områden som inte var tänkta att behandlas, det ger ett ojämnt resultat men kan åtgärdas vid ett återbesök på kliniken. 

Det finns även personer som upplever en tyngdkänsla då de gjort en behandling i pannan, det är inget som är farligt och det brukar släppa inom några veckor. Även tillfällig huvudvärk kan uppstå som i regel släpper inom ett par dagar. Från och med 1 juli införs en lag som innebär att endast legitimerad hälso- och sjukvårdspersonal (läkare, tandläkare och sjuksköterskor) får utföra estetisk injicering, detta för att minska riskerna med olika skönhetsbehandlingar. 

Botox behandlingar i Stockholm

Linné Hudklinik är ett tryggt val om man är intresserad av att göra en behandling med Botox i Östermalm. En behandling föregås alltid av en konsultation där man i lugn och ro pratar om förväntningar, förutsättningar och olika behandlingsalternativ. Personalen på Linné Hudklinik är välutbildad, legitimerad och certifierad samt använder endast välbeprövade och godkända produkter.

Fler nyheter