Mattläggning ger ett mjukare hem

12 juli 2020 Cecilia Olsson

Heltäckningsmattor var något som fick ganska dåligt rykte under slutet av 1990-talet, på 70-talet hade heltäckningsmattan haft sina glansdagar och 20-25 år senare fanns bara resterna av slitna, dammiga och rent av ohygieniska mattor kvar i de hem där de ännu inte rivits ut. Men idag är det faktiskt en helt annan sak att lägga in heltäckningsmattor i sitt hem.

De har utvecklats och håller en mycket högre kvalitet, för att inte tala om alla olika rengöringsprodukter och maskiner som man kan använda sig av för att hålla de riktigt fräscha.

agens mattor, jämfört med de som kom under 1900-talet, kommer i material som lättare stöter bort smuts, vilket gör att man enkelt kan torka eller dammsuga upp den. Vissa mattor kan till och med läggas in i hem där det bor allergiker, utan att det ställer till besvär.

Med en heltäckningsmatta får rummet genast en ombonad känsla, ljudnivån blir behagligare och de är underbart sköna att gå på med bara fötter. Heltäckningsmattor gör sig utmärkta i sovrum där man vill ha så dämpat ljud som möjligt, det är dessutom riktigt skönt att sätta ner fötterna på en mjuk matta istället för ett kallt golv då man stiger ur sängen på vintern.

Heltäckningsmattor kan även göra sig väldigt bra i exempelvis vardagsrum, klädkammare och i trappor. 

Det finns ett enormt utbud av olika sorters heltäckningsmattor med olika strukturer, färger och mönster. Det gör att man alldeles säkert kan hitta något som kan passa den stil och de behov man har.

Hos Stockholm Kvadratmeter hittar man heltäckningsmattor tillverkade i syntet och regenatfiber, sisal och sjögräsfiber samt ull och naturfiber. Man kan dessutom måttbeställa mattor efter egna önskemål. Vill man ha hjälp att lägga heltäckningsmattan så kan de även hjälpa till med det, vid köp av heltäckande matta erbjuder Stockholm Kvadratmeter nämligen installationsservice, läs mer på https://www.kvm2.se/tjanster.

Fler nyheter