Lägre uppvärmningskostnader med en Luft/Luft värmepump

20 juni 2022 william eriksson

editorial

Med hjälp av en Luft/Luft värmepump kan man sänka sina uppvärmningskostnader med upp till femtio procent, i alla fall om man byter från direktverkande el. Men det är viktigt att man väljer en Luft/Luft värmepump som är anpassad för svenskt klimat. Då klarar värmepumpen att värma huset också vid riktigt låga temperaturer som trettio minusgrader. Men det kan vara bra att kombinera en Luft/Luft värmepump med en kamin eller kakelugn ifall man skulle drabbas av strömavbrott.

En Luft/Luft värmepump är betydligt billigare än andra typer av värmepumpar. Det beror på att den är mycket enklare att installera. Det går att värma både små och medelstora hus med en Luft/Luft värmepump. Det gäller bara att välja en värmepump med rätt effekt. Men det är viktigt att den placeras i rätt höjd och på rätt plats i huset, där värmen kan spridas utan att stoppas upp av väggar. 

 

Luft/Luft värmepump

 

Välj en Luft/Luft värmepump med rejäl garanti

Det fina med en  Luft/Luft värmepump är att den också kan producera kyla, vilket kan vara skönt under heta sommardagar. Men det kan vara bra att känna till att det går åt mer el när man använder Luft/Luft värmepumpen för att kyla ner bostaden. Utbudet av Luft/Luft värmepumpar är stort, men det kan vara klokt att välja något av de mer välkända märkena. Då får man också ofta tio års garanti på sin Luft/Luft värmepump.

Den händige kan själv klara att installera en Luft/Luft värmepump, men det är inte alltid så lätt att veta var den bäst ska placeras för att man ska få full effekt. Därför är det bättre att ta hjälp med installationen. De företag som är specialiserade på Luft/Luft värmepumpar kan hjälpa till att både hitta rätt värmepump, installera den, och sedan ge den service när det behövs.

Fler nyheter