Investera i skog och må bättre

22 mars 2022 patrick pettersson

Det är lätt att det blir väldigt mycket skärmtid inomhus nuförtiden. Dels på kontoret där du sitter framför datorn hela dagarna. Men du spenderar säkerligen även dina pauser och mycket övrig tid med att scrolla på din mobiltelefon. Kanske till och med när du läser den här texten. Ibland behöver man bara komma ifrån allt det där och ta sig ut i friska luften. Ut i en annan miljö fri från skärmar. Där du kan känna dofter och höra ljud som du inte får inomhus.

Skogen är en sådan plats naturligtvis. Att ge sig ut i skogen är fin upplevelse för vem helst. Det har även en god effekt på människor som lider av psykisk ohälsa som ångest eller depression. Faktum är att det finns hur mycket evidens som helst på att naturen är stressreducerande och att det är väldigt nyttigt att komma ut i skogen då och då. Det är det förstås även om din psykiska hälsa redan är tipptopp. Kanske är den det just för att du ofta ger dig ut i skogen. 

 

skog

Se en älg

Att vara i skogen är en underbar upplevelse. Att höra fåglarna sjunga. Känna dofterna från bark, gräs, bär och fukt. Kanske se ett rådjur, en dovhjort, grävling eller till och med en älg. Det är mäktiga upplevelser alltihop. Och ingenting som du kommer att kunna få se i stan. Det krävs som sagt att du tar dig i kragen och åker till skogs.

Så skulle du kunna ha oftare om du valde att investera i skog. Finansiellt i form av att du köper mark i skogen så att du alltid har tillgång till det. Absolut. Men också mentalt. Det kanske handlar om att du bara ska investera lite mer tid i dig själv. I skogen förstås, eftersom det alltid är i skogen som du mår som allra bäst.

Fler nyheter