Inget invaliditetsintyg – inga pengar

25 juni 2021 william eriksson

Att spela fotboll är alltid förenat med viss risk. Men när du ställde dig där på fotbollsplanen som målvakt i den här matchen föreställde du dig nog inte att en läkare skulle behöva sy tretton stygn i pannan på dig innan dagen var slut. I kollision med en anfallare i kamp om bollen råkade motspelaren sparka dig i huvudet med sin fotbollssko. Självklart en olycka, men det tog så hårt att pannan sprack och blodet forsade. 

Då var det bara att åka in till akuten. Tretton stygn senare var alltså pannan räddad. Veckor blev till månader och såret läkte. Däremot uppdagades ett tydligt ärr i din panna. Ett ärr som aldrig någonsin kommer att försvinna. Ett ärr som gör att du knappt vågar gå utomhus utan en mössa långt dragen ned över pannan. Till och med efter ett helt år. När du lider så mycket så lång tid efter skadan brukar ditt försäkringsbolag betala ut en slant som plåster på såren. 

 

 

Skrivs ett år efter olyckan

Det kallas invaliditetsersättning. Det skiljer sig från vanliga olyckor och skador på så sätt att dina men har blivit bestående. Försäkringsbolagen brukar utgå från ett år efter händelsen för att då bedöma hur stora men du lider av idag. Ett ärr som är synligt mitt i ansiktet bedöms ofta värre än ett på exempelvis benet. Dina chanser till ersättning är goda. 

Men chanserna kan grusas av försäkringsbolaget tvingar dig att komma in med ett invaliditetsintyg som stärker din utsaga om skadornas aktualitet idag. Då kommer du först att behöva undersökas av en läkare som kan skriva under på att det är sant och riktigt att menen har bestått. 

Försäkringsbolagen tar inga risker för bedrägeri utan ska ha dokumentation för allting. För att få mer information om hur du får ett invaliditetsintyg kan du läsa på den här länken: https://www.ortopederna.com/.

Fler nyheter