Hitta rätt advokat för dig

15 augusti 2019 patrick pettersson
Hitta rätt advokat för dig

Om du behöver anställa en advokat är det viktigt att du hittar någon som du trivs bra med eftersom det är någon som du kommer att spendera mycket tid med. Tillsammans med din advokat lägger ni först upp en plan för hur de bäst ska hjälpa dig. När du anställer en advokat kan du vara säker på att de har ditt bästa i åtanke. En advokat måste alltid arbeta med sin klients intresse i första hand. Advokaten har också dessutom tystnadsplik enligt lag. 

 

 

Vad för utbildning behöver en advokat?

 

Det är inte vem som helst som kan kalla sig en advokat utan det är en skyddad titel enligt lag. För att kalla sig en advokat krävs det att personen är medlem i det svenska Advokatsamfundet och följer deras regleringar. Det är höga krav för att bli medlem här och det krävs minst en fem års juridisk utbildning och tre års av juridiskt arbete för att bli medlem. Det krävs dessutom att advokaten gör en muntlig examen för att bli medlem. Detta är också skillnaden mellan en advokat och en jurist. En jurist är ingen titel som är skyddad enligt lag och det krävs heller ingen utbildning. Detta betyder att vem som helst kan kalla sig för en jurist och öppna en juristfirma. 

 

Migrationsrätt – en komplex fråga

 

Migrationsrätt är ett samlingsbegrepp som behandlar rätten för en utländsk medborgare att befinna sig i Sverige. Det kan handla om att medborgaren söker uppehållstillstånd eller att få tillstånd att arbeta i Sverige. Om du behöver gå igenom denna processen är det inget som du borde göra själv, utan du borde anställa en advokat. Om du behöver hjälp med Migrationsrätt i Göteborg är https://advokatfirmanop.se/sv det självklara valet för dig. Det är en firma som har många års av erfarenhet inom industrin och har bred kompetens. 

 

Fler nyheter