Handla second hand och vintage kläder i Stockholm

18 juni 2022 Cecilia Olsson

editorial

Att handla plagg som tidigare varit i någon annans ägo är ett mycket bra sätt att både spara pengar och göra något positivt för miljön. När nya kläder produceras så bidrar det i regel till koldioxidutsläpp, användande av kemikalier samt hög förbrukning av rent vatten som skulle kunna användas till viktigare saker.

De som köper second hand istället för splitternytt bidrar därmed till minskad konsumtion, vilket med tiden leder till minskad produktion. Att handla second hand gör det alltså möjligt att förena nytta med nöje. 

Vintage kläder är i regel en garanti på mycket god kvalitet 

Många har nog hört ordet vintage nämnas tillsammans med kläder men inte alla vet vad det innebär, kort sagt så handlar det om kläder från förr som är av mycket hög kvalitet. Vissa hävdar att ett plagg måste vara minst 25 år för att få kallas vintage, medans andra menar att det inte finns någon exakt ålder.

Det man däremot kan fastställa är att dessa plagg har hållit under många år och kommer att hålla många år till tack vare sin fina kvalitet. Det innebär att köp av vintage kläder kan vara en riktigt god investering.

second hand

Även second hand plagg som inte är gamla nog att få en ”vintagestämpel” kan såklart vara av hög kvalitet. En stor fördel med att köpa kläder second hand är att de i regel redan blivit använda och tvättade, vilket gör att man kan vara säker på att de inte kommer att krympa eller ändra form efter en tvätt så länge man följer tvättråden. Något som dessvärre kan hända lite nu och då med nya plagg.

Välsorterad second hand butik med vintage kläder i Stockholm

Hos Judits Second Hand på Södermalm i Stockholm finns ett noga utvalt sortiment av second hand och vintage kläder. Judits strävar efter att ha ett trendigt, varierat sortiment med bland annat kläder, väskor, skor och smycken som alltid känns aktuellt. De erbjuder dessutom utvalda second hand och vintageartiklar i Judits webbshop.

Fler nyheter