Fräscha upp bilen med polerskivor

27 december 2020 Lily Hansen
Fräscha upp bilen med polerskivor

När man precis varit inne på biltvätten och kommer ut med en bländande ren bil. Hur härlig är inte den känslan? Trots att du tvättar den blir den snabbt smutsig. Varför inte göra något litet extra för bilen och polera upp den?

Med en polering får du en ny och fräsch yta för bilen. Du kan använda det för att få fram en fin yta. Men även för att ta bort repor och rost från bilen. När man gjort en polering lägger man även på en efter behandling för ytan. Det finns massor olika märken för det. Läs på vilket som passar dig och din bil bäst.

 

Olika polerskivor

Ska du polera bort en större repa eller rost kan det krävas lite grövre skivor. Det finns olika styrkor på polerskivorna. Vilken skiva du ska ha beror på vad du ska göra. Vid en repa börjar du med en grövre skiva och arbetar dig sedan mot en finare polerskiva. 

Ska du bara få fram en fin yta behöver du inte börja med en lika grov som du har om du tar bort rost eller repor. Känner du dig osäker kan du be om hjälp och råd på affären där du köper polerskivorna.

 

 

Gör det själv 

Många väljer att utföra en polering själv. Det brukar gå bra att göra själv. Man kan använda sig av en slipmaskin eller en borrmaskin. Dessa kan man enkelt fästa fast polerskivor på. Man kan hitta instruktioner på internet om hur man ska göra. Man kan även få hjälp från företaget man köper poler skivorna av. 

Vill man lämna bort arbetet går även det bra. Det finns bilverkstäder som gör den här typen av jobb åt en. Då kan man vara säker på att det blir väl utfört från början och att man inte råkar gå för djupt. 

Fler nyheter