Förvandla gasolgrill till utekök med ett stekbord

27 juli 2021 william eriksson

Gasolgrillar är fantastiska. Du får en härlig grillyta och du kan njuta av att grilla året om. Dessutom slipper grannar och omgivning den rök som kolgrillen innebär. Med ett stekbord gasolgrill kan du dessutom variera matlagningen nästan i det oändliga.

Du kan smidigt tillaga råvaror som kan vara svåra att grilla. Den där fisken som hade fallit sönder på gallret får nu en aptitlig yta. Eller varför inte grönsaker som blir perfekta på stekbordet men som grillen gärna eldar upp.

I en sommarstuga och på fritidsboende kan du förvandla gasolgrillen till ett helt utekök med rätt tillbehör. Det är perfekt i det fall stugan saknar el eller om du vill ha möjlighet att laga mat ute. För det är ljuvligt att stå utomhus och njuta av naturen samtidigt som maten tillagas.

 

Vilka rätter kan du laga på stekbordet?

Stekbordet gör att du kan kombinera grillat med helt nya tillbehör. De flesta stekbord täcker bara delar av grillen varpå du kan bli en grillmästare. Fisk och skaldjur gör sig riktigt bra på stekbordet, till exempel.

Du kan grilla räkor samtidigt som du kan krydda. Ett tips är att grilla färska räkor och på slutet hälla på lite olja i vilken du har blandat i örter och vitlök. Låt bara oljan fräsa till lite med räkorna och örterna och akta så att det inte bränns vid.

 

 

Stekbord till gasolgrill, bli en grillmästare

Ett annat tips är att fräsa härliga färska grönsaker du strimlat fint. Det blir perfekt tillbehör till det du grillar. Vissa stekbord kan du även ställa grytor på vilket gör att du samtidigt kan förbereda läckra såser att ha till det grillade.

Ett stekbord kan ibland också användas på spisen. När du ska välja ditt stekbord kan det därför vara bra att gå igenom lite olika alternativ och varianter. Framför allt så får du helt nya möjligheter att bli den grillmästare du drömt om att bli.

Fler nyheter