Förpackningsmaskiner som effektiviserar

19 juli 2020 Jenny Olsson

När man jobbar inom produktion av olika slag eller är företagsägare, vet man hur viktigt det är att maskinerna som används är bra och kvalitativa och därmed kan effektivisera verksamheten. Genom att använda maskiner som kan effektivisera krävs det också ofta mindre personal idag. Då kan man istället använda personalen till att utöka verksamheten eller volymerna. Idag automatiseras det allt mer produktionsledet. Om man ser tillbaka tjugo år är det stor skillnad idag mot för hur det såg ut då. 

Idag finns flera företag som tillverkar och säljer maskiner till andra verksamheter. Maskiner som ska passa deras behov oh helt komma till sin rätt för just deras produktion. Lundgren Machinery, https://www.lundgrenmachinery.se/sv/f%C3%B6rpackningsmaskiner  är ett företag som jobbar med automatisering av förpackningsmaskiner, automatisering av packlinjer där kartongresning eller fyllning utgör en del av av funktionen. 

Om man som kund är behov av en hel maskinlinje kan företaget skräddarsy och helt kundanpassa en linje för just era behov. De är en partner när företagen vill ta klivet över till automatisering för kartongresning, packning och kartongförslutning. Här är de med kunden från behov till färdig produkt, vilket ger en stor trygghet för kunderna. Här tar de tillsammans med kunden fram en lösning som passar för just deras verksamhet. 

Deras lösningar gör att företagen kan sänka sina kostnader för ny produktpaketering och förkortade produktlivscykler. En av deras systemlösningar består till exempel av en samarbetande robot från Universal Robots. Dess robotarmar kan programmeras om och driftsättas efter behov i nya miljöer samtidigt som de ger hög flexibilitet, effektivitet och produktivitet. Genom att använda sig av Universal Robot kan man frigöra sin personal från monotona arbetsuppgifter och tunga lyft som på sikt kan belasta och skapa arbetsskador. Man sänker också driftskostnaden samtidigt som man ökar hastighet och precision. Med roboten ökar man också tillförlitligheten och kvaliteten i produkter och packning. 

 

Fler nyheter