För bilägare i Gävle

28 september 2020 Lily Hansen

Är du en av alla dem som anser att bilen ska transportera dig tryggt från punkt A till punkt B? För många är det prio nummer ett och då är en fungerande och säker bil viktigt. De flesta bilägare får någon gång anledning att uppsöka en verkstad. När det händer kan det vara bra att känna till en som finns nära och som kan ta hand om servicen också, till exempel bilverkstadgävle.se.

En bilverkstad förväntar man sig ska kunna laga de flesta bilmärken, eller hur? Det är klart, har du en exklusiv sportbil som du vårdar ömt har du kanske redan kontakt med en specialfirma. Men du som pendlar till jobbet och skjutsar barn till träningar, och bara vill att bilen ska fungera, du vill ha en bilverkstad som klarar det mesta.

 

Dags för service?

Bilar ska servas regelbundet. Det ska finnas en servicebok som medföljer bilen och i den stämplar bilverkstaden efter varje utförd service. Man lämnar också garanti på reservdelar, vilket är en trygghet. 

En komplett servicebok är värdefull, eftersom den höjer bilens andrahandsvärde. Regelbunden service är också ett sätt att slippa plötsliga skador och oväntade reparationer. Att ha en bilverkstad med erfarna mekaniker och bred kompetens att vända sig till är en trygghet.

 

 

Tvåor på besiktningen kan släckas hos bilverkstaden

Har du fått tvåor på senaste besiktningen? Visst är det tråkigt, men det som är bra är att det finns bilverkstäder som är auktoriserade att reparera felen och samtidigt släcka tvåorna. Du behöver alltså inte göra en ombesiktning. Du spar både tid och pengar. 

Exempel på vanliga fel som kan åtgärdas är byte av bromsar, kamremsbyte, reparation eller byte av växellåda och koppling. Man kan lämna in bilen för att få klimatanläggningen fixad. Man vill ju ha värme när det är kallt ute och svalka när det är varmt.

Fler nyheter