Fixa till ditt innertak

15 oktober 2021 Lily Hansen

editorial

Ett snyggt innertak ger atmosfär åt rummet. Golvet och väggarna gör det också. Kanske tänker man inte så mycket på hur innertaket ser ut, men om man lyfter blicken uppåt och ser skavanker, hängande sladdar och avskavd färg eller trasiga och fula plattor, är det ingen positiv upplevelse.

Låt en professionell firma fixa ditt innertak, så att det håller stilen och matchar den övriga inredningen. Innertaket är det som sitter precis under takstolarna och består av skivor eller plattor, som du kan måla eller dekorera som du vill. Med en fin belysning får rummet karaktär.

 

Innertak eller undertak

Det är en viss skillnad på innertak och undertak. Undertaket sitter under innertaket och är nedsänkt för att exempelvis minska takhöjden eller dölja sladdar och ventilationsrör. Du kan få taket att se lyxigt ut, eller skapa den image du vill ha i lokalen.

Ser man sig omkring i exempelvis köpcentra och andra offentliga lokaler, ser man vilka möjligheter man har med kombinationer när man utformar tak och sätter dit belysning. Du kan ha allt från spotlights till stjärnhimmel. Ett företag som jobbar med detta kan visa dig  många fina referensarbeten, ifall du behöver inspiration.

 

 

Akustik och ljudnivå är också viktigt

Du kanske vill dämpa sorlet i ett rum där det vistas mycket folk. Numera gör man inte det så mycket med mattor och gardiner, utan man väljer ljuddämpande material i golv, tak och väggar. Du kan få plattor i taket som fyller just denna funktion och som gör rummet ombonat utan att dra uppmärksamhet åt sig.

På kontor och sjukhus, i vitt skilda sammanhang, uppskattar man att det är viss dämpning av ljudet. Speciellt på en arbetsplats där det ändå skramlar lite, är det perfekt att välja innertak som fångar upp ljud. Både innertak och undertak verkar isolerande och de hjälper till att dölja kablar och rör.

Fler nyheter