Finn njutning i det enkla

07 mars 2020 Mikael Barani
Finn njutning i det enkla

Sist kvar på jobbet? Visst är det bra att vara helhjärtad i allt som man gör, men ibland är det också viktigt att fråga sig om man alltid måste sitta kvar tills det har blivit dags för kontorsstädning i Stockholm.

Japanerna har ett ord i sin vokabulär som beskriver fenomenet att jobba sig själv till döds: Karoshi. Därborta är det med andra ord tillräckligt vanligt att detta händer, man har ett eget ord för det. Riktigt så illa är det kanske inte här hos oss i Sverige, även om det verkar som om att fler och fler känner stress över att hinna med allt i livet.

Kanske är det därför dags att ta del av det något trendande fenomenet att börja skala ned i livet. 

Identifiera de saker som verkligen betyder något för dig. Ibland måste man ta till drastiska åtgärder, i moderna mått mätt så är de i varje fall det. Ta en vecka då du inte håller med med skärmar av något slag och se vad som händer.
Visst kan du gradvis bygga upp till detta genom att först sluta använda skärmarna på kvällen – sedan under en dag och till sist under en helg.

För det är när vi tar bort reflexmässigt och tröstande stimulans som saker får tillfälle att bubbla upp till ytan. Visst kan det kännas jobbigt, men vi hittar även det enkla nöjet i saker som att städa i våra hem. Det finns en njutning i de vardagliga sakerna som vi lätt glömmer bort.

När du sedan har börjat landa i dig själv och identifierat de saker som verkligen är viktiga för dig – för all del, skaffa städhjälp från Stockholms Allstäd. Men låt dig själv också finna närvaro i de vardagliga bestyren som du helst av allt bara vill ha överstökade.
Du ska utföra dem ändå, så varför inte vara närvarande?

Fler nyheter