En vanlig dag i en elektrikers liv

25 januari 2023 Staffan Ehrlin

editorial

En vanlig dag i en elektrikers liv

Är du någonsin nyfiken på hur en elektrikers dag ser ut? Om så är fallet, följ då med mig på en typisk resa under en dag i en elektrikers liv! Från gryning till skymning får vi uppleva allt det roliga och alla utmaningar som följer med att vara i detta yrke. Vi kommer att göra lite felsökning för grundläggande elektriska problem, få feedback i realtid från kunderna om deras projekt och följa säkerhetsprotokoll under hela resan. Det kanske inte verkar spännande vid första anblicken, men lita på mig – det finns alltid något att lära sig av när man tar sig an uppgifter som elektriker! Så vad väntar du på? Låt resan börja!

Först på morgonen börjar en elektriker sin dag med att kolla upp alla uppgifter som han eller hon måste utföra den dagen. Detta inkluderar att granska alla nya jobbförfrågningar som de kan ha fått under natten och se till att de har alla material och verktyg som behövs för att ta itu med alla de olika arbeten som förväntas.

elektriker stockholm

Varierande arbetsuppgifter

Därefter åker elektrikern ut till arbetsplatserna och börjar felsöka grundläggande elproblem och inspektera ledningsnätet. Denna process innebär att man testar strömmen som går genom varje krets och ser till att systemet fungerar som det ska. Elektrikerna kontrollerar också om det finns felaktiga ledningar och om det finns fel på uttag eller strömbrytare, bland annat eventuella felaktiga GFCI:er. Dessutom inspekterar elektrikerna även elpaneler och brytarlådor för att garantera säkerheten.

Under hela denna process måste elektrikern följa alla säkerhetsprotokoll, t.ex. bära skyddskläder och skyddsglasögon och se till att alla ledningar installeras på rätt sätt, bort från brännbara material. Elektrikerna måste också hålla ett öga på följande: eventuella exponerade ledningar, korroderade anslutningar, fransiga ledningar och sladdar, överbelastade kretsar eller tecken på elbrand.

Är det så att du råkar vara i behov av elektriker i Stockholm så är Elex Stockholm ett hett tips.

Fler nyheter