Det blir cirkus hemma med en egen sockervaddsmaskin

14 februari 2022 jonas olsson

editorial

Många förknippar både doften och smaken av sockervadd med ett särskilt sammanhang. Ett vanligt sådant är till exempel cirkusar eller marknader. Där brukar det ofta krylla av sockervaddsmaskiner i olika stånd. Vart du än vänder blicken ser du alltid ett barn med en stor fluffig boll på en pinne. Sockervadd, alltså. Så otroligt enkelt, och så gott. Ett väldigt nostalgiskt och sentimentalt snacks. Tänk om du hade haft en sockervaddsmaskin hemma.

Vänta nu, vadå “tänk om”? Det är inte som att det är någon utopi att kunna ha en egen sockervaddsmaskin hemma i köket. Många har det. Du har kanske en bild av att det är en stor klumpig vagn som på marknaden, men det finns mindre varianter. Sockervaddsmaskiner som är i samma storlek som en skål på ett ungefär. Som gör det möjligt att kunna njuta av sockervadd varje helg. Ja, till och med varje dag om du så vill. För att du kan.

 

sockervaddsmaskin

 

Sockervaddsmaskinen gör cirkusen komplett

Det är en väldigt kittlande idé med en egen sockervaddsmaskin. Det är som att ta hem känslan av att vara på cirkus till sitt eget hus. Sedan är det klart, det finns fler saker du kan göra för att öka den känslan när väl sockervaddsmaskinen nu är på plats. Dina ungar har säkert en viss talang för att rocka rockring eller stå på händer. Och nog kan väl hunden några tricks och konster, som att lyfta på tassen eller spela död? 

Sockervaddsmaskinen kan med andra ord vara den sista pusselbiten för att du ska kunna starta din egen cirkus. Ni kan bjuda hem vänner, släktingar och hela faderullan för att bevittna cirkusen i ditt hem. Eller så kan ni sälja allt ni äger och sticka ut på turné i en husbil. Ja, förutom sockervaddsmaskinen. Den behöver ni, så sälj inte den.

Fler nyheter