Dagar då man önskar att man hade päls

01 maj 2021 Mikael Barani

Det är en bit kvar till den verkliga våren även om den nu har börjat krypa upp mot Norden nere vid kontinenten. Men än så länge är det fortfarande så att man önskar att man hade päls istället för hud när man ger sig av ut i den tidiga morgonen. 
Nåja, vi vet alla att väderomslaget kommer att komma förr eller senare, kylan gör det trots allt mysigt att tända en eld och njuta av värmen medan man grillar korv.

Finn din ro utanför städerna

Vi får väl också se hur det blir med semestrandet i sommar. Samma rekommendationer som gäller idag kommer gissningsvis att fortfarande vara aktuella om några månader, trist nog. Men precis som våren stundar så kommer vi en dag att återvända till att kunna röra på oss som vi vill igen – det måste i varje fall vara inställningen som vi har inför framtiden.
För pandemier har mänskligheten drabbats av förut utan att vi har slutat resa för det.

Att virus sprids är helt enkelt något som hör civilisationen till. Vill man bo i den bekvämlighet som städerna erbjuder så får man helt enkelt ta det goda med det onda. 

Många av oss har nog fått ökad insikt i detta under det senaste året. För övrigt så finns det en tendens till att byggansökningarna ute på landsbygden har ökat under denna tid. Varför inte bo ute i det fria, där man har större rörlighet, och få mat och annat levererat hem till sig?

För ute på landet får man en helt annan livskvalitet än inne i städerna. Här finns lugnet, ytorna och friheten att kunna röra på sig mer eller mindre hur man vill.

Kanske blir man också frälst i att närma sig livet så som våra förfäder levde det för bara någon generation sedan – mer i samklang med den natur som vi alla är en del av.

Fler nyheter