däckgöteborg.se: När det är säsong för nya däck

28 september 2020 patrick pettersson

Det är samma sak varje år. Man måste byta däck höst och vår. En del blir lätt överraskade av vädret. En del kan bli väldigt överraskade. Är det inte den första snön så är det vårens förrädiska halka som kan bli det där provet på hur bra däck man har på bilen.  

Snödjupet avgör vilken slags däck man behöver ha på bilen. Det är enkelt att avgöra det i de nordligaste delarna av landet, där snön för det mesta täcker hela landskapet. I mellersta Sverige är det inte lika lätt eftersom det sällan är riktigt hårda vintrar. Det är snarare snöfattigt, vilket gör att väglaget kan variera en hel del. 

I Skåne skulle man tro att vädret är stabilt, milt och snöfattigt, men så är inte fallet. Det finns gott om exempel på vintrar där snöstormarna avlöst varandra. Väglaget skiftar då mellan drivor och barmark.  

 

 

Väglaget avgör valet av däck

Vid västkusten kan det storma ordentligt från Atlanten. Vägarna kan bli hala ena veckan och nästa vecka torra. Detta sker under stora delar av året. Närhelst man behöver nya däck är de lätta att hitta. Seriösa däckhandlare som till exempel däckgöteborg.se hjälper bilförare i alla väder. Det är ingen idé att bli avskräckt av vädrets växlingar. Har man bara rätt sorts däck på hjulen så rullar man tryggt framåt i alla fall.  

Under de säsongsbundna stormarna öser det ner snö, hagel eller regn. Då är det inte bara däckets kvalité och mönsterdjup som är avgörande för en trevlig färd. På vintern är det tryggt att ha en påse sand och en spade i bilen. Och så en varningstriangel förstås. Det är bra att gardera sig för alla eventualiteter. Även om man har en bra utrustning i bilen så är naturligtvis valet av däck helt avgörande för resans säkerhet i trafiken.

Fler nyheter