Byggnadssmide, du vet vad det är

10 januari 2022 Lily Hansen

editorial

Du vet vad byggnadssmide är, det är bara det att du aldrig tänker på det. Du ser det som en självklarhet. Du kommer i kontakt med byggnadssmide varje dag i ditt liv är det ganska säkert att anta. ”Ja, det är väl klart!” tänker du, men är det det? 

Byggnadssmide är inte en byggnad i sin helhet men du har rätt i att det ofta ingår i det. Byggnadssmidet är stålkonstruktionen som håller upp hela skapelsen. Du vet detaljjobbet som tar lång tid att bemästra. Jobbet som kräver mycket tid och tålamod och en noggrannhet som är utöver det vanliga då det utförs efter kundens önskemål.

Byggnadssmide är räcket till trapporna i trapphuset som du tar stöd av för att dra dig upp efter en tuff dag. Byggnadssmide är balkongräcket som gör att du kan luta dig ut med självförtroende och vinka till förbipasserande vänner. Det är också gallret du har behövt sätta upp för att skydda dig mot en brottslighet som växer sig allt starkare och blir allt mer aggressiv.

 

image

 

Detaljer och precision

Kort och gott så är byggnadssmide detaljer och precision. Det kräver en smed med erfarenhet och kompetens och som också är mån om miljön. Det sistnämnda behövs då allt genomsyras av ett ekologiskt hållbart samhälle i våra dagar.

Byggnadssmide formar rostfritt stål och aluminium och får de två metallerna att göra som du vill då det är du som kund som säger vad du vill ha och hur du vill ha det. Därefter utförs jobbet med en nästintill nitisk noggrannhet som skulle driva de vanliga dödliga till vansinne. Tålamod, precision, erfarenhet, kompetens och eld, massor av eld som formas till en skarp låga via en skärbrännare och en svets.

Nu vet du vad byggnadssmide är och varför du behöver det. Forma stålet, gör så att det gör som du vill.

Fler nyheter