Brandsäkra med brandgenomföringar

25 oktober 2021 patrick pettersson

Man måste tänka på allt när man ska göra en brandsäkring i sitt hem. Det ska inte kunna sprida sig via väggarna, eller iallafall ska det stoppas och bromsas så gott det går. Men man får inte glömma bort de sladdar, kablar och även rör som går igenom väggarna. Har man ett brandskydd, men inte gjort något med det, då är inte brandskyddet komplett. Det innebär tyvärr också att ni inte får det skydd och den extra tid ni kan behöva. 

När det kommer till bränder handlar allting om tid. Tid är allt man har, ju mer tid man har på sig, desto större chans har man att ta sig ut. Att komma ut helskinnade ur huset är det viktigaste. Att se sitt hem brinna ner är förödande, men ännu värre är det om inte alla tar sig ut. 

Med ett bra brandskydd som brandtätning och brandgenomföringar så bromsar ni branden rejält. Ni får mer tid på er att ta er ut. Med tur kan ni även hinna få stopp på branden innan byggnaden är aska. 

 

 

Olika brandskydd

Det finns flertalet olika brandskydd ute på marknaden att välja mellan. Det viktiga är att de gör vad som förväntas av dem. Vet du inte vilket du ska välja så kan du få hjälp med det av ett företag. Behöver du göra brandgenomföringar för kablar som ska dras kan du kontakta https://sewatek.se/. De är proffs på allt som har med brandskydd att göra och det är just proffs man ska använda sig av. 

Utöver brandskydd så ska man också ha brandlarm i varenda hem. Gärna några utplacerade i olika rum. De finns även de man kan koppla via bluetooth vilket är bra om det till exempel är ett stall, garage eller liknande. Att ha en brandsläckare nära till hands är också att rekommendera, samt en brandfilt. 

Fler nyheter