Bo på bed and breakfast i Gävle

20 maj 2022 william eriksson

editorial

Låt säga att du befinner dig på genomresa i Sverige. En bra bit norr om Stockholm börjar du bli trött. Det är nu du tänker att du nog borde stanna någonstans för att sova. Och när du funderar på behovet sömn, dyker behovet äta, upp i ditt sinne.

Som vanligt trodde du att du skulle klara dig på en äggmacka och en kopp kaffe i medhavd termos. Men nu har du kommit en bra bit förbi Uppsala och magen kurrar högre än varningsklockan om att du börjar tappa rattfokus.

Det är nu du tänker att du borde bokat ett hotell eller varför inte ett B&B. Här och nu. Du stannar på närmsta parkeringsficka och börjar söka på hotell och bed and breakfast där du befinner dig.

 

Hotell 

Träff på Gävle

Till din förtvivlan upptäcker du att alla hotell inom närmsta kilometrarna är fullbokade. Men du ger inte upp, något måste väl dyka upp i flödet. Vips så får du en träff på bed and breakfast i Gävle av alla ställen, den lilla charmiga pärlan. Så otippat, men eftersom du aldrig varit där förut blir det ett äventyr. Du kör ut på motorvägen igen och styr mot kvällsmat och en skön säng.

Att äntligen få checka in

Det bästa med småstäder är ändå att de är så lätta att hitta i. En trött och hungrig förare vill inte irra runt i flerfiliga rondeller eller leta rätt gatunummer längs en oändlig stadsgata. Gävle visar sig till din lättnad vara en lättnavigerad stad och du hittar rätt direkt.

Snart är du framme vid det lilla hotellet, eller var det ett bed and breakfast? Spelar ingen roll. Dags att checka ut ur bilen för en stund och checka in för natten. Till nästa resa tar du med dig dubbla äggmackor och två koppar kaffe. Gävle anamma.

Fler nyheter