Att lockas in i bloggvärlden

24 mars 2020 patrick pettersson
Att lockas in i bloggvärlden

Många bloggar idag och vissa har det till och med som yrke. Man är en bloggare som det heter. Det är mestadels influencers och andra kändisar som kan livnära sig på detta. Många tvistar om ifall det ens går att kalla för ett jobb, men så är det, det är ett jobb även om det kan låta banalt. Vill man tjäna pengar på att blogga och faktiskt kunna livnära sig på det, så behöver man jobba hårt. Det är mer jobb kring att driva en blogg än vad man tror. 

 

Hårt jobb att driva en lyckad blogg

Men det är svårt att slå sig in och göra sig ett namn med en blogg idag. Det är stor konkurrens, mycket större konkurrens än vad det var för bara ett par år sedan. Det är idag inte bara bloggar som tar plats utan man kan påverka även genom ett instagramkonto och låta följare få ta del av ens vardag. Det livet man kan få leva online är någonting som lockar många idag, att kunna arbeta hemifrån och att få styra sin egen tid. Det är lyx. Men lyxigt att vara bloggare, det är det långt ifrån alltid. 

 

 

Tjäna pengar på sin blogg

Många tror att det bara är att glida runt, skriva ett inlägg då och då. Men det stämmer inte, långt ifrån. Det krävs hårt jobb och att man engagerar både sig själv och sina läsare eller följare, för att bloggen ska fortsätta vara intressant att läsa. Om man vill tjäna pengar på sin blogg kan man göra det på lite olika sätt. Dels genom att göra olika samarbeten med företag som betalar en för att göra reklam, men också genom annonser på bloggens hemsida. 

absolutfoto.se är ett exempel på en blogg där det skrivs om lite allt möjligt. Allt från mode till hälsosam livsstil.

Fler nyheter